Logistik för effektiva transporter

När man ser en lastbil åka förbi så tänker man inte ofta på vilken gigantisk arbetsinsats som ligger bakom deras transportvägar och hela upplägg. Allt ska planeras in i minsta detalj för att göra det så effektivt och kostnadssmart som möjligt. Även miljön är en viktig punkt när någon anställd på ett logistikföretag planerar rutter.

I vissa fall blir det också ännu knepigare, när det rör sig om varor och produkter som är frysta eller kylda. Då ska dessa levereras i en viss ordning kanske, och allt måste planeras så att det blir så smidigt som möjligt att ta sig mellan de olika stoppen.

Många stora åkerier har egna logistikavdelningar som endast arbetar med den här typen av uppgifter, och blir därför väldigt duktiga på det. Transab i Jönköping bland annat har en tydlig och uppdelad struktur på sin organisation i hela åkeriet. Speciellt i den här typen av branscher som är väldigt nischade så är det extra viktigt.

Arbetar du med Logistik? Eller känner du någon som gör det? Då får du gärna höra av dig i kommentarsfältet och så diskuterar vi vidare.

transportlogistik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *