Köpa bildelar online eller i butik?

Har du någon gång frågat dig själv varför bildelar online är så mycket billigare än bildelar som köps i butiker – oavsett om det är nya eller begagnade bildelar? Svaret är naturligtvis väldigt enkelt, när du säljer bildelar online har du inte samma behov av att ha en ”snygg” butikslokal, utan du kan nöja dig med ett garage och några hyllor.

Antalet företag som numera jobbar med att sälja bildelar på internet har ökat dramatiskt de senaste åren. Sannolikt beror det bara på att allt fler bilägare, främst unga, väljer att först kolla online om bildelen finns hemma. Går det sedan att beställa den direkt på hemsidan så är saken biff, då är det bara att klicka på köp så levereras grejerna hem. Du behöver alltså inte längre åka runt från skrot till skrot och leta efter detaljer som passar just ditt märke, din modell och din årsmodell.

Ytterligare en anledning är troligtvis också det faktum att många inte bryr sig så mycket om sina bilar, eller rättare sagt så har man inte kunskaper om bilen. Att då köpa sina bildelar online, där det bara är att knappa in sitt registreringsnummer för att få förslag på alla tillgängliga bildelar, det är ett sätt att göra handlandet så enkelt som möjligt. Borta är alla chanser till missförstånd när kunden har förväxlat Volvon som togs ut hösten 2004 men egentligen är en -05:a.

Att köpa sina bildelar online i en webbshop är en trend som definitivt har kommit för att stanna. Så nu är det dags för dig att också stanna upp, fundera på om du verkligen ska kuska runt till alla fysiska butiker för att köpa dina delar. Trots att det kan vara lite kul att få åka runt och titta på sakerna IRL. Sanningen är att det oftast går både snabbare och är billigare att köpa sina bildelar online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *