Eklunds bildelslager – Däck Skövde

Om du behöver tips och råd kring däck till bilen så är Eklunds bildelslager i Skövde ett bra alternativ för de allra flesta. De har lång erfarenhet inom området och har genom åren skaffat sig mycket bra kunskap kring vilka däck som passar till vilka bilar i olika säsonger. Trots att Eklunds bildelslager är baserade i Skövde så finns det alla möjligheter att ta hjälp av dem oberoende av var du bor i Sverige.

Sommardäck

Generellt sätt används sommardäck bäst i temperaturer över 7 grader. Detta på grund av att det mjuka gummit som sommardäck har blir hårt vid lägre temperaturer vilket resulterar i sämre grepp. Sommardäck är perfekta för vått och torrt underlag, men är inte bra för is och snö. Första april till sista november är det sommardäck som gäller i Sverige.

Vinterdäck

Resten av året, alltså första december till sista mars, behöver din bil köras på vinterdäck. Det finns en gammal idé om att man bara behöver vinterdäck när det är snö på vägarna. Detta har lett till att det i delar av landet där det inte kommer mycket snö, exempelvis i Skövde, inte är så noga med vinterdäck. Detta är alltså helt fel. Vinterdäck är bäst när temperaturen sjunker till under 7 grader.

Året-runt-däck

Dessa typer av däck är precis som det låter, däck gjorda för att fungera året runt. Det är en kompromiss mellan sommardäck och vinterdäck, och har inte lika hög standard som dem. Året-runt-däck är ett alternativ för platser där temperaturerna inte sjunker så mycket på vintern och där snö inte är så vanligt, kanske för exempelvis Skövde.

Så titta in på webbsidan som Eklunds bildelslager har, eller besök deras lokaler i Skövde för att få en bra översyn kring dina alternativ, eller bara för att lära dig nya saker inom området.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *